Siirry pääsisältöön

Hyvää ruokaa vol.4


Paikka: Treffi Bub & Bistro, Helsinki, Herttoniemi          Treffipub

Ruoka: Treffin Cheeseburger eli puuhiilillä grillattu 220g Black Angus-pihvi, juustoa, tomaattidressing, pikkelöityä punasipulia, suolakurkkua, chilikastiketta, frittiperunoita ja parmesantryffelimajoneesia

Tänne kannattaa varata etukäteen pöytä sillä kun yritimme mennä ensimmäistä kertaa sunnuntaina syömään paikka oli aivan täynnä joten seuraavalla viikolle uusi yritys ja menimme torstaina viiden aikaan... ja paikka oli aivan täynnä mutta siitä huolimatta saimme kun saimmekin pöydän.
Vaikkakin porukkaa oli paljon niin tarjoilu pelasi erittäin hyvin ja parinkymmenen minuutin odottelun jälkeen saimme hampurilaiset jo pöytään.

Pihvit siis grillataan puuhiiligrillissä ja grillistä tulevat tuoksut lähes pakottavat tilaamaan jotain grillattua ruokaa, kuten hampurilaisia =)

Hampurilainen oli todella hyvin tehty, se pysyi koossa hyvin ja monet asiakkaista söivät hampurilaisensa käsin.
Pihvi oli paksuudeltaan noin 3-4cm ja monta kertaa olen pettynyt juurikin näihin paksuihin hampurilaispihveihin jos niihin ei ole saatu makua. Tässä sitä pelkoa ei ollut ja on sanottava että itse pihvi oli ehkä paras mitä olen syönnyt hampurilaisessa.
Muuten hampurilainen maualtaan ei mennyt aivan kärkeen mutta kokonaisuudeltaan ateria oli erittäin hyvä. Fritti perunoita olisi voinut olla enemmänkin mutta kyllä tuosta normi nälkä lähti.

Ravintolasali oli viihtyisä ja vaikka grillistä tuli hieman savun hajua ravintolan puolelle niin se vain kasvatti ruokahalua.
Ravintolan etuosassa on muutamia pöytiä jotka on varattu muille kuin ruokailijoille mutta myös näissä pöydissä voi syödä.

Suosittelen ehdottomasti.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paistettua Kuhafilettä ja Fenkolipyree

Jostain kumman syystä kun olen käyttänyt Fenkolia ruuan valmistukseen niin en ole siinä onnistunut.
Nyt ajattelin antaa vielä yhden mahdollisuuden tälle hyvän tuoksuiselle sarjakukkakasveihin kuuluvalle viljelykasville jota myös Saksankuminaksi kutsutaan ja valmistaa siitä fenkolipyrettä.
Kala ja fenkolipyre sopii hyvin yhteen joten valitsin myös mukaan Kuhafileitä pannulla paistettavaksi.
Harmi ettei kaupoissa vielä löydy kotimaisia uudensadon porkkananippuja joita voisi glaseeraa pannulla kuhafileiden seuraksi. Tässä ohjeet porkkanoihin:     Porkkanan glaseerausKuhafile:
             Kuhafileitä
                 Voita paistamiseen
             Merisuolaa myllystä
                 Valkopippuria myllystä

Fenkolipyre:
1kpl      Fenkoli iso
3kpl          Perunaa jauhoista
1kpl      Sipuli pieni
2kpl          Valkosipulin kynsiä
1rkl      Voita
                  Smetanaa
             Suolaa
                  Mustapippuria myllystä

Aloita pilkkomalla fenkoli ja sipulit pieniksi.
Kuori peru…

Lihojen oikeat sisälämpötilat

Näyttäsi olevan kohtuullisen sekavaa etsiä netistä tietoa kypsennettävien lihojen sisälämpötiloista.
Naudan- ja sianlihoissa on vielä selkeät ohjeet mutta kun mennään siipikarjaan sekä riistalihoihin niin siellä alkaa olemaan jo selkeitä mielipide eroja mikä on se täydellinen lämpötila.
Lusikkanssa soppaan laittaa vielä Evira jonka ohjeissa mennään tietysti turvallisuuspohjalta eli varmuuden vuoksi on hyvä kypsentää aina ja kaikki kypsäksi.

Taidan siis minäkin vähän hämmentää tätä soppaa ja laitan vielä yhdet täydelliset ohjeet lihojen täydellisille lämpötiloille.
Lämpötiloista puhuttaessa se tarkoittaa aina lihan sisälämpötilaa paksuimmasta kohdasta.

Ensimmäinen asia joka takaa sinulle sopivan kypsyyden lihaan on lihalämpömittari.
Helppo käyttää ja nykyjään niitä saa halvalla lähes mistä tahansa ruokakaupasta.
Tärkeää on myös ottaa liha huoneenlämpöön vähintään puolituntia ennen pannulle joutumista.
Jos puhutaan pihveistä niin pannu pitää olla aina erittäin kuuma kun laitat pihvin pa…

Hiiliteräspannua ostamassa - de Buyer

Tähän asti olen käyttänyt paistamiseen aina teflonpinnoitteista paistinpannua ja onhan se myönnettävä että se on helppo käyttöinen ja harvoin siihen saa mitään poltettua pohjaan.
Ongelma näissä teflonpinnoitteissa pannuissa on siinä että teflon eristää lämpöä liiankin hyvin joten pannua ei saa lämmitettyä tarpeeksi kuumaksi esimerkiksi pihviä paistettaessa. Jos lämmöt saa nousemaan korkeammalle niin silloin teflonpinta kärsii tästä joten ainakin itsellä nämä teflonpannut ovat hyvinkin lyhyt ikäisiä.
Nyt kävin ostamassa ranskalaisen de Buyer hiiliteräspannun joka pitäisi olla se ainut oikea pannu pihvien paistamiseen.
Alkuun tämä pannu vaatii useamman rasvanpolton joten ennen kuin edes pääsee kokeilemaan tätä pannua tositoimissa niin siihen menee hetki aikaa.
Rasvanpoltto tapahtuu siten että pese uusi pannu kuumalla vedellä, pesuaineella ja tiskiharjalla.
Pesussa on tarkoitus saada uudessa pannussa oleva mehiläisvaha pois joka on estänyt pannua ruostumasta varastossa.
Itse tein rasvap…